класически стенен барометър

класически стенен барометър

100.00 лв.

Класически стенен барометър комбиниран с термометър. Той датира от средата на 20-ти век и има няколко характерни елемента:

1. Термометър (горна част):
– В горната част на барометъра се намира вграден термометър. Той показва температурата в две измервателни системи — по Целзий (°C) и по Фаренхайт (°F). Скалата показва стойности от около -20 до 50°C и от 0 до 120°F, което го прави полезен за отчитане на температурите в различни географски региони.
– Стъклената тръба е пълна с течност, която се издига и спуска в зависимост от температурата.

2. Барометър:
– Кръгъл аналогов барометър е разположен в центъра на устройството. Барометърът е уред за измерване на атмосферното налягане, което е от съществено значение за прогнозиране на времето.
– Вътрешният циферблат съдържа механизъм, който реагира на промените в атмосферното налягане и ги отчита на скалата. В него се виждат надписи на холандски, като „Veranderlijk“ (променливо), „Mooi Weer“ (хубаво време) и „Storm“ (буря). Тези думи показват различни метеорологични условия, които могат да бъдат прогнозирани на база промени в налягането.
– Механизмът вътре е видим и се виждат метални части, което придава уреда допълнителен естетичен вид.

3. Дървена рамка:
– Формата на барометъра е триъгълна с леко извити ръбове, а рамката му е изработена от лакирано дърво с тъмен финиш. Това придава на уреда ретро стил, характерен за винтидж барометри, които са едновременно функционални и декоративни.

4. Индикации за времето:
– Барометърът измерва налягането в милибари (hPa), което е стандартно за много барометри. В зависимост от стойността на налягането, циферблатът ще показва дали се очаква промяна във времето (например намаляването на налягането може да показва идваща буря).

Този комбиниран уред е класически пример за измервателен инструмент от миналото, използван за отчитане на температура и атмосферно налягане. Съчетава практичността на термометър и барометър с елегантен и традиционен дизайн, което го прави привлекателен както за колекционери, така и за любители на старинни уреди.

Височина – 33 см.

Сравни
Код: 1448е
Категория:
Наличност: Наличен

класически стенен барометър

X

Product has been added to cart

View Cart

ОБАДИ СЕ